Het Stainhoes - Meerstad Groningen

Een plek om je thuis te voelen. Prachtig dichtbij het water en de natuur

Meerstad, binnen de kortste keren bovenaan het verlanglijstje van woningzoekenden, jong en iets ouder.

Al heel lang geen uitbreidingswijk van de stad meer, maar een zelfstandig, sympathiek en groen dorp aan het water. Met zelfbewuste kopers en huurders die verder durfden te kijken dan hun neus lang is.

Alles is er overigens: goede voorzieningen, straks ook een supermarkt, uitstekend openbaar vervoer. En er is veel méér om blij mee te zijn! Aanstekelijke architectuur, gemeenschapszin, alle ruimte om te recreëren en lekker buiten te zijn, gewoon op loopafstand van je voordeur. 

De ligging

Samen met de (klein)kinderen met 'n bootje het water op.

Aan het begin van de avond nog een kalm rondje flaneren door Park Meerstad, dat al begint aan de ‘parkzijde’ van Het Stainhoes, het eigenwijze onderdeel van Groenewei. Iets meer tijd: de hele ronde Woldmeer over het Oeverpad, langs het badstrand Meeroevers, de Uitkijktoren voor vogelaars en over het sluisje bij Tersluis. Ruisend riet, vogelgeluiden, in de verte een zeilboot, verder ben je alleen. Het lijkt verdacht veel op vakantie, terwijl je toch gewoon de hond uitlaat, net als gisteren.

Wonen nabij de grote stad

De stad Groningen lijkt dan ineens mijlenver weg; toch ben je er in een kwartier met de auto, op de e-bike of scooter misschien 5 minuten langer. Liefst via de mooie route, langs het Damsterdiep, Ruischerbrug.
Of binnendoor, langs de oude dorpskernen van Middelbert en Engelbert.
Fietsen over het kaarsrechte Roeierspad naar het UMCG? Ongeveer 20 minuten.